01-5806-170 vocarna@vocarna.hr
Peršin list

Peršin list 1 kilogram

Energetska vrijednost 100 g svježeg lista peršina iznosi 36 kcal / 151 kJ. Od toga sadrži 6,3% ugljikohidrata, 3% proteina i 0,8% masti.
Od minerala list peršina sadrži značajnije količine kalcija (138 mg što čini 17,25% RDA), željeza (6,2 mg što čini 44,3% RDA), magnezija (50 mg što čini 13% RDA), fosfora (58 mg što čini 8,3% RDA), cinka (1,1 mg što čini 11% RDA), bakra (0,15 mg što čini 15% RDA) i mangana (0,16 mg što čini 8%RDA).
Od vitamina list peršin u značajnijim količinama sadrži vitamin C (133 mg što čini 166,3% RDA), tiamin (0,08 mg što čini 7,3% RDA), riboflavin (0,1 mg što čini 7,1% RDA), niacin (1,3 mg što čini 8% RDA), pantotensku kiselinu (0,4 mg što čini 6% RDA), vitamin B6 (0,1 mg što čini 25% RDA), folnu kiselinu (91,2 mg što čini 45,6% RDA), vitamin A (421 mcg što čini 52,6% RDA), vitamin E (0,75 mg što čini 6,3% RDA) i vitamin K (1,6 mg što čini 2187% RDA).

ZEMLJA : HRVATSKA

30,00 kn

Vezani proizvodi

Energetska vrijednost 100 g svježe blitve iznosi 19 kcal / 79 kJ, od toga sadrži 3,7% ugljikohidrata, 1,8% proteina i 0,2% masti.

Blitva sadrži raznolike minerale, iako količine nisu u potpunosti značajne: bakar (0,18 mg), mangan (0,36 mg), fosfor (46 mg), magnezij (81 mg), kalij (379 mg), cink (0,36 mg ), željezo (1,8 mg), selen (0,9 mcg) i kalcij (51 mg). 

Od vitamina u nešto manjim količinama blitva sadrži vitamin C (30 mg), tiamin (0,04 mg), riboflavin (0,09 mg), niacin (0,4 mg), pantotenska kiselina (0,17 mcg), vitamin B6 (0,09 mg), folnu kiselinu (8,4 mcg), vitamin E (1,9 mg), vitamin K (830 mcg) vitamin A (306 mcg) i kolin (18 mg).

Blitva u 100 g sadrži 1,6 g dijetalnih vlakana, beta karotena 3,7 mg te luteina i zeaksantina 11mg.
Energetska vrijednost krumpira iznosi samo 86 kcal na 100 g
Dragocjeni izvor vitamina, prije svega vitamina A te mineralnih soli