01-5806-170 vocarna@vocarna.hr
Brokula
Energetska vrijednost svježe brokule iznosi samo 34 kcal na 100 g
Celer Korijen
Energetska vrijednost 100 g celera (korijen s lišćem) je mala
Peršin list
Energetska vrijednost 100 g svježeg lista peršina iznosi 36 kcal / 151 kJ
Krastavac
Energetska vrijednost 100g svježeg oguljenog krastavca iznosi 12 kcal / 52 kJ
Cvjetača
Energetski sadržaj 100 g svježe cvjetače iznosi 25 kcal / 103 kJ
Kelj mladi
Kelj je zeljasto, zeleno povrće koje pripada porodici kupusnjača (Brassica)
Kupus mladi
Kupus je vrlo popularno povrće visoke biološke i niske kalorijske vrijednosti
Tikvice
Energetska vrijednost 100 g sirovih tikvica s korom iznosi 16 kcal / 69 kJ
Rikula
Energetska vrijednost rikule iznosi samo 25 kcal na 100 g.
Matovilac
Matovilac ima visok sadržaj beta karotena, provitamina vitamina A
Komorač
Sastojci komorača su bjelančevine,ugljikohidrati i balastne tvari te vitamini i minerali
Blitva
Energetska vrijednost 100 g svježe blitve iznosi 19 kcal / 79 kJ, od toga sadrži 3,7% ugljikohidrata, 1,8% proteina i 0,2% masti.

Blitva sadrži raznolike minerale, iako količine nisu u potpunosti značajne: bakar (0,18 mg), mangan (0,36 mg), fosfor (46 mg), magnezij (81 mg), kalij (379 mg), cink (0,36 mg ), željezo (1,8 mg), selen (0,9 mcg) i kalcij (51 mg). 

Od vitamina u nešto manjim količinama blitva sadrži vitamin C (30 mg), tiamin (0,04 mg), riboflavin (0,09 mg), niacin (0,4 mg), pantotenska kiselina (0,17 mcg), vitamin B6 (0,09 mg), folnu kiselinu (8,4 mcg), vitamin E (1,9 mg), vitamin K (830 mcg) vitamin A (306 mcg) i kolin (18 mg).

Blitva u 100 g sadrži 1,6 g dijetalnih vlakana, beta karotena 3,7 mg te luteina i zeaksantina 11mg.
Krumpir mladi
Energetska vrijednost krumpira iznosi samo 86 kcal na 100 g
Rajčica cherry
Dragocjeni izvor vitamina, prije svega vitamina A te mineralnih soli
Rajčica
Energetska je vrijednost 100 g rajčice svega 14 kcal
Paprika babura
Paprika je cijenjena zbog visokog sadržaja vitamina
Paprika crvena
Sadrži četiri puta više vitamina C od naranče
Radić crveni
Energetska vrijednost 100 g svježeg radiča iznosi 23 kcal / 96 kJ
Mrkva
Mrkva je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C i kalija
Luk crveni
Luk ima samo 42 kcal / 176 kJ na 100 g
Luk mladi
Samo jedna stabljika mladog luka sadrži oko 20 mikrograma vitamina K i 1.6 mg vitamina C
Šampinjoni
U 100 g sirovih šampinjona ima vrlo malo kalorija - 26 kcal / 109 kJ
Češnjak
Sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari
Špinat
Špinat je namirnica bogata vodom, ima nisku energetsku vrijednost
Salata kristal
Energetska vrijednost 100 g svježe zelene salate iznosi 17 kcal/72 kJ
Salata puter
Energetska vrijednost 100 g svježe zelene salate iznosi 17 kcal/72 kJ
Patlidžan
Sirovi patlidžan na 100 g ima 24 kcal energije
Grah trešnjevac
Zbog visokog sadržaja bjelančevina i ugljikohidrata ubraja se u povrće s najhranjivijim tvarima
Grah Zelenček
Starinska sorta graha, sjemenke su nešto krupnije i čvršće.
Grah Tetovac
Bijeli grah sadrži željezo, kalcij, magnezij, proteine te vitamin E.
Kandirani Đumbir
Đumbir potječe iz Indije i Kine i u davna vremena bio je iznimno značajan u trgovini začinima.
Krumpir stari
Krumpir je jednogodišnja zeljasta biljka i jedna je od najraširenijih namirnica na svijetu.
Đumbir
Đumbir se može koristiti kao dodatak jelima ili jednostavno od njega napraviti šalicu čaja. Pripremljen od svježeg korijena đumbira, ovaj čaj ubrzava metabolizam.
salata cikoria
Biljka ima valjkasti korijen, izvana žućkast a iznutra bijeli.
Cikla
Cikla povrće je zadebljanog korijena crvene boje koje se koristi u kulinarstvu i prehrani. Njezino bogatstvo mineralima, ugljikohidratima, mastima i bjelančevinama čini je zdravom ali i čestom prehrambenom namirnicom.